Uputstvo za Google My Business poruke

Šta ako bismo vam rekli da postoji besplatan i user-friendly način da vaši kupci i potencijalni kupci kontaktiraju vaše preduzeće u bilo kom trenutku? Nema više propuštenih poziva, nema više nezgoda u call centru – samo jednostavan način da kontaktiraju vašu kompaniju kada im je najprikladnije.

Predstavljamo vam Google poruke!

Google je dodao poruke na listu načina sa kojima se lako možete povezati sa svojim kupcima. Kada osoba pretražuje i pronađe vaše preduzeće na Google pretrazi, može vam poslati poruku direktno sa vašeg unosa Mog preduzeća na Google-u (Google My Business)! Ne brinite, vaš telefonski broj i telefonski broj kupca su skriveni, a tekstualne poruke će putem Google telefonske linije dolaziti direktno na vaš mobilni telefon.

Takođe želimo da prethodno pojasnimo da je ova opcija za razmenu poruka trenutno dostupna samo na mobilnim uređajima i Google pretrazi (ne i Mapama). Neće se pojaviti kada vaše preduzeće bude pretraživano na desktop ili prenosnom računaru.

 

Naš stav o razmeni poruka – da ili ne?

Istraživački centar Pev pokazuje da većina Amerikanaca – 95% – sada poseduje neku vrstu mobilnog telefona. Takođe šaljemo tekst dvostruko češće nego što zovemo i šaljemo više od 23 milijarde poruka dnevno širom sveta. Nepotrebno je reći da postoji mnogo ljudi koji su pametni pošiljaoci poruka pa mislimo da je Google Messaging odlična prilika za vaše poslovanje.

Moramo priznati sebi: Živimo u kulturi brze hrane. Svi žele izvrsnu uslugu i mi je želimo sada. Toliko smo se navikli na trenutno zadovoljstvo, da je to utkano u svaki aspekt našeg života. Današnji kupac zahteva trenutne odgovore i više nemamo vremena ni strpljenja da čekamo kompaniju koja ne odgovori. Uvek postoji druga kompanija koja vas može sasvim pobediti.

Naše oduševljenje je veliko kada je u pitanju korišćenje Google Messaging-a! Svi smo čuli izraz: „Nikad nećeš dobiti drugu priliku da ostaviš prvi utisak.“ Google Messaging nudi vašoj kompaniji poklon pružajući vam besplatan i jednostavan način da vas kupci kontaktiraju – kakav bolji prvi utisak možete ostaviti nego brzim i lakim odgovaranjem na tekstualnu poruku koja dolazi direktno na vaš telefon? Ako se rezultati pretrage kupaca vrate sa tri frizera, a jedini vi imate ovu pogodnu opciju, u velikoj ste prednosti.

Evo kako Google Messaging izgleda za vaše kupce na njihovim mobilnim uređajima. Takođe primetite da Google prikazuje koliko vaše preduzeće odmah odgovara na upite. Iako smo kultura brze hrane, vi niste Mekdonalds, pa ne morate „ostati otvoreni“ do 2 sata ujutro, ali dobra je ideja da imate nekoga ko će pravovremeno odgovoriti kada vam se poruka pošalje.

google my business

Možete da vidite kako lako poruke dolaze preko vašeg mobilnog telefona (sledeći put ćemo vas provesti kroz korake za podešavanje).

google-my-business-3

 

Ad Age kaže ovo o angažovanju kupaca:

Postoji mnogo razloga da se usredsredite na angažman. Ankete potrošača pokazuju da potrošači koji se redovno povezuju sa brendovima na mreži podudaraju sa onima koji kupuju više. Da bi bile konkurentne, kompanije moraju biti među najboljima u svojim kategorijama u aktivnom upravljanju strategijom onlajn angažovanja.

 

Kako da podesite razmenu poruka na Google My Business

Idite na svoj GMB listing.

Kliknite na Messaging.

Kada se to zatraži, potvrdite broj mobilnog telefona na koji će poruke dolaziti. Zapamtite – vaš telefonski broj NEĆE biti javno deljen.

Pratite korake i obavezno dodajte svoje lično pitanje na listu, poput „Treba vam pomoć? Imate pitanja? Do nas je samo jedan klik, pa nam pošaljite poruku! “

Evo linka do Google-ove stranice za podršku za razmenu poruka.

google-my-business-4

google-my-business-5

Podstičemo vaše preduzeće da sledi ove brze i jednostavne korake da biste započeli sa korišćenjem Google Messaging-a. Vaši trenutni i budući kupci će vam biti zahvalni na tome što ste stvorili jednostavan, brz i prikladan način za kontaktiranje vaše kompanije. Sve u svemu sjajan utisak i preporučujemo vam da isprobate.

 

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply

Create a new perspective on life

Your Ads Here (365 x 270 area)
Latest News
Categories

Subscribe our newsletter

Purus ut praesent facilisi dictumst sollicitudin cubilia ridiculus.