Kratki saveti za početnike u svetu PPC-a (oglašavanja sa plaćanjem po kliku)

PPC Analiza

Koja je jedna od najboljih vrsta onlajn marketinga na internetu sada? To su PPC reklame, bez ikakve sumnje. To je zaista očigledno kroz posmatranje razvoja Google-a. Možete da napravite marketinšku strategiju i ostvarite promet za svega sat vremena, pa čak i manje.

 

Nažalost, i novac iz vašeg novčanika biće brži od minuta. Ukratko, PPC oglašavanje je postupak licitiranja za reči i fraze za prikazivanje vašeg oglasa kada pojedinac unese  ključne fraze u pretraživač. Plaćate samo kada posetioci kliknu na vaše oglase.

 

Sama popularnost tog načina reklamiranja povećala je ponude sa nekoliko para do nekoliko stotina dinara po kliku za najpoželjnije ključne termine. Stoga su u nastavku delimo nekoliko saveta koji će vam omogućiti da napravite PPC oglašavanje bez preteranog trošenja novca!

 

  • Uspostavite ograničenje dnevne potrošnje koje ćete sebi priuštiti čak i ako nemate prevelikih prihoda. Povećajte svoj finansijski budžet tek nakon što se oglašavanje potvrdi kao uspešno i profitabilno. Ne trošite novac na skupe ponude za određene pojmove, osim ako niste dovoljno sigurni da možete da zaradite i da platite troškove od tog reklamiranja.

 

  • Iskoristite neke tehnike za beleženje imena i mejla vašeg posetioca bez obzira da li nešto kupuju ili ne. Ovo će vam omogućiti da ih kasnije pratite putem mejla, tako da se troškovi kampanje za klik ne rasipaju.

 

  • Pokušajte da koristite dugačke ključne reči usredsređene na stvarnu nameru kupovine. Ove ključne reči se na tržištu nazivaju ključnim rečima sa dugim repom i koštaju više i donose mnogo bolje rezultate jer su bolje fokusirane.

 

  • Napišite svoje oglase sa plaćanjem po kliku samo za ljude koji žele da kupe šta god prodajete. Morate da napišete dobar, informativan i zanimljiv oglas da biste privukli posetioce koji vam trebaju i nakon posete postali kupci vašeg proizvoda ili usluge.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Reply

Create a new perspective on life

Your Ads Here (365 x 270 area)
Latest News
Categories

Subscribe our newsletter

Purus ut praesent facilisi dictumst sollicitudin cubilia ridiculus.