TOP 5 Besplatnih Open Source eCommerc CMS Platforma

Besplatne ecommerc cms platforme

Za mala i srednja preduzeća, uspostavljanje onlajn prisustva za prodaju proizvoda ili usluga je apsolutno potrebno kako bi parirali danas ili sutra vašoj konkurenciji.

Besplatne ecommerc cms platforme

Na prvi pogled, premijum ecommerc platforme mogu izgledati kao veliki mesečni ili godišnji trošak. Na sreću, postoji veliki broj otvorenih e-trgovačkih platformi koje ne samo da imaju atraktivnu cenu (mnogi su besplatni!), Takođe nude prilagodljivost, stabilnost i podršku zajednica koje se ne nalaze uvek u poslovnim rešenjima.

Izrada internet prodavniceNaravno, odlučiti se da koristite besplatnu e-trgovačku platformu otvorenog koda za upravljanje onlajn transakcijama može biti laka odluka za vaše poslovanje dok gledate kako biste postali prisutni na internet tržištu. Međutim, izbor najboljih platformi e-trgovine otvorenog koda će se pokazati daleko težim. Na kraju krajeva, svi imaju različite snage i slabosti.

Ipak, ne bojte se, u ovom članku, upoznaćemo vas sa 10 otvorenih e-trgovačkih platformi koje se izdvajaju od ostalih, kako po popularnosti tako i korisnosti:

1. MAGENTO eCOMMERCE CMS
magento sajt cms admin panel

Možda ste čuli za Magento Enterprise Edition – svoju glavnu e-trgovačku platformu koju koriste Nike i Samsung, a košta oko 16.000 dolara godišnje. Pa, ako želite puno istih karakteristika, ali bez ikakvih troškova, oni takođe nude Magento Communiti Edition.

Velika stvar oko Magento Communiti Edition je da ima tone funkcija, od kojih mnoge nisu dostupne na drugim open source platformama. Na primer, možete upravljati višestrukim prodavnicama, birati različite jezike i ponuditi različite valute.

Oni su takođe jedna od najpopularnijih platformi i imaju puno korisnika koji konstantno dizajniraju nove pluginove i ekstenzije. Ovo takođe pomaže da njihova platforma bude izuzetno fleksibilna i beskonačno skalabilna, što je jedan od razloga zašto Magento mnogi smatraju premijernom e-trgovačkom platformom.

Najveća mana u Magento-u je zapravo jedna od njenih karakteristika: velika navigacija. To bi moglo značiti da provodite puno vremena za učenje ins-outa na platformi, a možda ćete morati biti tehnički čarobnjak da učinite sve što želite.

Takođe, dok je zajedničko izdanje besplatno, postoji puno plugina i ekstenzija koje možete kupiti, tako da i dalje možete potrošiti prilično veliki novac na ovom softveru.

2. PRESTA SHOP

prestashop sajt cms admin panel

Preko 250.000 prodavnica koje koriste e-trgovačku platformu, PrestaShop je veoma popularan zbog jednostavnosti korišćenja.

Jednostavno je instalirati i prilagoditi softver, a sve je vrlo intuitivno. Koliko ćete raditi na stvaranju prodavnice pomoću PrestaShop-a, zavisi od vas: možete preuzeti download sa potpuno hostovanom verzijom ili samozaposlenom, tako da možete odrediti svoj nivo tehničke kontrole (obe verzije su besplatne).

Neizvesnost PrestaShop-a: ne postoji mnogo prilagođavanja koje možete da uradite. Ako vam se sviđa tinkering sa gomilom grafike, verovatno ćete biti razočarani, jer ne dobijate puno prostora sa grafičkim elementima.

Ako želite stvarno prilagoditi vašu veb lokaciju, moraćete da kupite dodatne teme i šablone.

3. OpenCart

opencart sajt cms admin panel

OpenCart je posebno popularan kod malih preduzeća koji nemaju nikoga u osoblju sa puno programskog iskustva. Prilično je jednostavno, bez mnogo drugih funkcionalnosti pronađenih u drugom softveru za kupovinu. Ovo je, naravno, mač sa dvostranim mačem, pošto manje složenost znači da je lakše koristiti, ali na kraju možda nećete dobiti mnogo toga.

To što ste rekli, još uvek možete puno uraditi sa OpenCart-om, iako zaista želite da otvorite ovaj program, potreban vam je programer koji će vam pomoći oko nekog koda. Takođe možete izabrati iz gomile različitih dodataka kako biste svojoj veb lokaciji dobili više fleksibilnosti.

Jedna od drugih sjajnih stvari o jednostavnosti OpenCarta-a jeste činjenica da ne vuku na vaš server. Možete sve da sporite dodavanjem tonskih dodataka, naravno, ali za većinu ljudi ovo bi trebalo da bude jedna od bržih opcija.

Najveća nedostatak, pored jednostavnosti, je i činjenica da je toliko pouzdan na dodatke. To znači da imate problema sa kompatibilnošću sa različitim dodacima, ili vam možda treba ažuriranje koje možda neće doći. Ostavljate sebe na milost i nemilost programera plugina mnogo više sa OpenCart-om nego drugim softverom.

Sve u svemu, jednostavnost OpenCart-a učinila je to e-trgovačkom platformom koja bi mogla da bude izbačena za smrtonosni Nik Vallenda.

4. WooCommerce (WordPress)

woocommerce sajt wordpress dodatak cms

U velikoj meri se smatra vodećom platformom za e-trgovinu otvorenog koda za WordPress, WooCommerce ima veliku i brzo rastuću korisničku zajednicu. Njegova besprekorna integracija sa VordPress-om olakšava instalaciju i upravljanje, što je jedan od glavnih razloga zašto su prodavci poput Cupcake Studio i EcoKitti napravili svoju platformu za e-trgovinu sa otvorenim kodom.

Priroda kompanije WooCommerce prijazna za mobilne uređaje čini ga privlačnim izborima za brendove koji žele da zadovolje sve veći broj kupaca koji koriste svoj tablet ili telefon za kupovinu. Zapravo, platforma čak omogućava brendovima da kreiraju mobilnu aplikaciju za svoju prodavnicu uz instalaciju dodatka.

Pošto se WooCommerce može koristiti samo sa WordPressom, to možda nije najatraktivnije rešenje za neke trgovce i brendove. Međutim, za one koji već koriste WordPress, skalabilnost koju nudi VooCommerce čini ga posebno atraktivnom opcijom. Međutim, kako se pretpostavljam, plaćene nadogradnje su neophodne da bi se apsolutno izvukli najviše rešenja e-trgovine.

5. AbanteCart

abantecart sajt wordpress dodatak cms

AbanteCart je besplatan. Svako može uživati u korišćenju. Zbog toga što AbanteCart podržava njena zajednica, dobijate besplatnu podršku na forumu i priliku da pomognete drugima.

Sa AbanteCart-om, svako može da prodaje proizvode ili usluge na mreži – bez posebnog iskustva ili obuke neophodno! Ako znate kako pretraživati veb ili koristiti Google ili Facebook, možete prodavati proizvode online koristeći AbanteCart. Za vlasnike preduzeća ili eCommerce menadžere, AbanteCart je zabavan za korištenje i pruža opterećenje pogodnih alata na kontrolnoj tabli.

AbanteCart je svestran, što znači da se može konfigurisati da uradi sve što vam je potrebno za uspeh u vašem online poslovanju. Sa stalno rastućim brojem proširenja, vaša korpa za kupovinu će biti ograničena samo vašom maštom.

AbanteCart troši nekoliko računarskih resursa, radi brzo i pruža potpunu sigurnost za zaštitu vašeg sajta. Aplikacija se stalno prati zbog sigurnosti i performansi.

AbanteCart ne ograničava veličinu inventara proizvoda, broj kupaca, ograničenja prometa ili bilo šta drugo. Možete prilagoditi, promijeniti kod i proširiti eCommerce platformu kako želite. Slobodno povećajte svoje prisustvo na mreži!


Leave a Reply

Your email address will not be published.